Наша редакція Hmstudio радо ділиться п’ятьма швидкими рецептами із гарбуза, яблук і груш. Осінь дарує вдалу комбінацію смаків і ароматів. Кожна страва вирізняється корисністю та простотою приготування. Ми підготували рецепти, що підійдуть для сімейної вечері або затишного чаювання.
Суп-крем із гарбуза, яблук і груш

Інгредієнти
- 500 г гарбуза
- 2 середніх яблука
- 2 стиглі груші
- 1 цибулина
- 1 л овочевого бульйону
- 100 мл вершків 10 %
- 1 ч у кави меленої кориці
- щіпка солі й перцю
Приготування
Нарізаємо гарбуз кубиками та відварюємо в бульйоні 15 хвилин. Додаємо яблуко і грушу нарізані шматочками і тушкуємо ще 10 хвилин. Перетираємо все блендером до однорідної пасти і повертаємо на вогонь. Додаємо вершки і спеції і доводимо до помірного кипіння. Подавати бажано гарячим з хлібними грінками.
Латте з гарбуза, яблук і груш

Інгредієнти
- 200 мл молока
- 50 мл гарбузового пюре
- 1 яблуко терте
- 1 груша терта
- 1 ч л меду
- щіпка кориці
Приготування
Молоко підігріваємо і збиваємо в піну. Додаємо гарбузове пюре яблуко і грушу. Доливаємо мед і корицю. Заливаємо в склянку спочатку пюре а потім молочну піну. Прикрашаємо мілко тертою грушою.
Тарт-татен із яблук і груш
Інгредієнти
- 4 яблука
- 4 груші
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукру
- листкове тісто
Приготування
На сковороді розтоплюємо масло і засипаємо цукор. Помішуємо до карамельного кольору. Викладаємо скибочки яблук і груш шари живописно. Накриваємо тістом і загортаємо краї всередину. Запікаємо в духовці 25 хвилин при 200 °C. Перевертаємо готовий тарт-татен на тарілку і подаємо теплим.
Безалкогольний глінтвейн із гарбуза, яблук і груш
Інгредієнти
- 500 мл яблучного соку
- 200 мл гарбузового соку
- 200 мл грушевого соку
- 2 палички кориці
- 3 зірочки анісу
- 1 ч л імбиру
Приготування
У сотейнику змішуємо соки та прянощі. Нагріваємо до легкої «гуми» й не допускаємо кипіння. Даємо настоятися 10 хвилин під кришкою. Проціджуємо і розливаємо по чашках разом з часточками яблука.
Пиріг із гарбуза, яблук і груш

Інгредієнти
- 300 г гарбузового пюре
- 2 яблука терті
- 2 груші терті
- 200 г борошна
- 150 г цукру
- 2 яйця
- 1 пакунок розпушувача
Приготування
Збиваємо яйця з цукром до світлої маси. Додаємо гарбузове пюре яблуко і грушу. Вмішуємо борошно з розпушувачем. Виливаємо у форму і випікаємо 40 хвилин при 180 °C. Охолоджуємо 10 хвилин і розрізаємо на порції.
Рекомендуємо подавати всі страви теплими й додавати трохи горіхів або насіння гарбуза для текстури. Осінні рецепти мають бути простими корисними і швидкими.