11.10.2025

Ірина Павлова

5 швидких рецептів із гарбуза яблук груш для осені

Наша редакція Hmstudio радо ділиться п’ятьма швидкими рецептами із гарбуза, яблук і груш. Осінь дарує вдалу комбінацію смаків і ароматів. Кожна страва вирізняється корисністю та простотою приготування. Ми підготували рецепти, що підійдуть для сімейної вечері або затишного чаювання.

Суп-крем із гарбуза, яблук і груш

Інгредієнти

  • 500 г гарбуза
  • 2 середніх яблука
  • 2 стиглі груші
  • 1 цибулина
  • 1 л овочевого бульйону
  • 100 мл вершків 10 %
  • 1 ч у кави меленої кориці
  • щіпка солі й перцю

Приготування

Нарізаємо гарбуз кубиками та відварюємо в бульйоні 15 хвилин. Додаємо яблуко і грушу нарізані шматочками і тушкуємо ще 10 хвилин. Перетираємо все блендером до однорідної пасти і повертаємо на вогонь. Додаємо вершки і спеції і доводимо до помірного кипіння. Подавати бажано гарячим з хлібними грінками.

Латте з гарбуза, яблук і груш

Інгредієнти

  • 200 мл молока
  • 50 мл гарбузового пюре
  • 1 яблуко терте
  • 1 груша терта
  • 1 ч л меду
  • щіпка кориці

Приготування

Молоко підігріваємо і збиваємо в піну. Додаємо гарбузове пюре яблуко і грушу. Доливаємо мед і корицю. Заливаємо в склянку спочатку пюре а потім молочну піну. Прикрашаємо мілко тертою грушою.

Тарт-татен із яблук і груш

Інгредієнти

  • 4 яблука
  • 4 груші
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • листкове тісто

Приготування

На сковороді розтоплюємо масло і засипаємо цукор. Помішуємо до карамельного кольору. Викладаємо скибочки яблук і груш шари живописно. Накриваємо тістом і загортаємо краї всередину. Запікаємо в духовці 25 хвилин при 200 °C. Перевертаємо готовий тарт-татен на тарілку і подаємо теплим.

Безалкогольний глінтвейн із гарбуза, яблук і груш

Інгредієнти

  • 500 мл яблучного соку
  • 200 мл гарбузового соку
  • 200 мл грушевого соку
  • 2 палички кориці
  • 3 зірочки анісу
  • 1 ч л імбиру

Приготування

У сотейнику змішуємо соки та прянощі. Нагріваємо до легкої «гуми» й не допускаємо кипіння. Даємо настоятися 10 хвилин під кришкою. Проціджуємо і розливаємо по чашках разом з часточками яблука.

Пиріг із гарбуза, яблук і груш

Інгредієнти

  • 300 г гарбузового пюре
  • 2 яблука терті
  • 2 груші терті
  • 200 г борошна
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 пакунок розпушувача

Приготування

Збиваємо яйця з цукром до світлої маси. Додаємо гарбузове пюре яблуко і грушу. Вмішуємо борошно з розпушувачем. Виливаємо у форму і випікаємо 40 хвилин при 180 °C. Охолоджуємо 10 хвилин і розрізаємо на порції.

Рекомендуємо подавати всі страви теплими й додавати трохи горіхів або насіння гарбуза для текстури. Осінні рецепти мають бути простими корисними і швидкими.

Залишити коментар