14.10.2025

Ірина Павлова

Осінній вибух смаку з обліпихи, гарбуза чи журавлини

Уявіть ранковий туман, гарячий напій і яскраві ягідні чи гарбузові кольори на тарілці. Саме так починається наша історія. Ми вирушили до ринку, щоб знайти найсвіжіші обліпиху, журавлину та гарбуз. Кожен інгредієнт тут – мов маленьке сонце в холодну пору.


Чому варто полюбити ці дари осені

Кожна ягода чи шматочок гарбуза — це маленький вітамінний вибух. Обліпиха заряджає вітаміном C та каротиноїдами а журавлина підтримує серце. Гарбуз живить шкіру та зір. Зробіть свою осінь яскравішою й смачнішою.


Наші сім б’юті-рецептів

  1. Обліпихово-медовий смузі
  2. Ягідний джем на швидку руку
  3. Крем-суп із запашного гарбуза
  4. Швидке пюре з обліпихи для десерту
  5. Свіжий компот із журавлини
  6. Ніжна запіканка з двох суперфудів
  7. Осінній мікс-джус із всіх трьох

Обліпиховий смакос

Ідеальний ранковий коктейль

Зранку все повинно бути просто та швидко. Змішуємо 200 г обліпихи 1 ст л меду й 200 мл йогурту. Блендуємо до однорідності. П’ємо на вулиці або біля вікна.

Заготівля пюре

Перебрали ягоди та гарненько промили. Поставили на повільний вогонь. Через 10 хв натерли через сито й розклали по силіконових формочках. Заморозили й дістали в морозильнику по потребі.


Журавлина для настрою

Легкий джем

У каструлю насипаємо 500 г журавлини та 250 г цукру. Трохи постоїть 20 хв поки виступить сік. Потім варимо 10 хв. Розливаємо в банки та остуджуємо догори дном

Компот з родзинкою

Журавлину й декілька гілочок м’яти змішуємо в чайнику. Заливаємо окропом і залишаємо на 15 хв. Цей напій зігріє у вечірню прохолоду й не завадить доповнити десерт.


Гарбузова чарівність

Крем-суп, що обіймає

Нарізаємо 400 г гарбуза. Варимо з невеликою кількістю води 15 хв. Додаємо 100 мл вершків і спеції. Збиваємо в блендері й прикрашаємо насінням гарбуза.

Запіканка з сюрпризом

300 г м’якоті гарбуза подрібнюємо на тертці. Додаємо 1 яйце трохи борошна й щіпку кориці. Форму застеляємо папером і ставимо в духовку на 25 хв при 180 ℃. Вона ніжна і ароматна.


Поради зберігання до зими

Щоб суперфуди зберегли свої властивості, важливо дотримуватися простих правил. Фасуйте пюре та ягоди в контейнери з маркуванням дати. Заморожуйте при −18 ℃ чи нижче і діставайте порційно за потреби. Так ви завжди будете готові до імпровізованих смузі або запашного супу.

Закінчуємо на ноті тепла й смаку. Нехай осінь приносить радість у кожен дім. Готуйте з любов’ю й діліться рецептом із близькими. Ми, редакція Hmstudio, завжди поруч, щоб надихнути вас на кухні.

Залишити коментар